KIRKLARELİ / PINARHİSAR - Cevizköy Ortaokulu

Etiket Sonuçları: dilimizin zenginlikleri

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Nisan ayı etkinlikleri kapsamında “Bu Nedir” etkinliği ve grafiti çalışması yapıldı. Öğrencilerimiz isimlerini grafiti ile yazıp resimlendirerek eğlendi. Son olarak öğrencilerimiz beğendikleri şiirlerden bölümler seçti “Mısra Ezberleme” etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Mart Ayı Etkinlikleri Kapsamında Etkinliklerimizi tamamladık.

Ortaokul öğrencilerimizle Anlamını Bul ve Kelime Türetme etkinlikleri yaptık. Ayrıca Anaokulu öğrencilerimizle Kelime Bulma oyunu oynadık.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında tüm okul öğrencilerimiz ile Yunus Emre Sözlüğü Panosu oluşturuldu, Anahtar kelimeler ile Hikaye Yazma ve Anlatma etkinliği yapıldı. 5. sınıflarımız ile Yunus Emre Sözlüğü'nden "Bilen Oturur" oyunu oynandı. Ayrıca Yunus Emre Sözlüğü'nden hareketle bir afiş tasarlandı.